WOJEWÓDZKI
ZWIĄZEK
PSZCZELARZY
W KRAKOWIE

Aktualności


Powrót do strony koła terenowego
Ziemniaki po Cabańsku
2016-09-12 13:00:00

Jak co roku pszczelarze koła ,,Cabanka’’ z Chrzanowa zorganizowali  spotkanie przy pieczonych ziemniakach po Cabańsku.

Ziemniaki po Cabańsku to bardzo specyficzna i niezwykle smaczna potrawa, która swoim aromatem i smakiem zdobyła uznanie nie tylko wśród mieszkańców Chrzanowa i okolic, ale też renomowanych, polskich i zagranicznych kucharzy, postaci polskiej estrady, jak również mieszkańców z różnych zakątków naszego kraju. Dla rodowitych Chrzanowian Ziemniaki po Cabańsku stanowią potrawę historyczną, a zarazem wciąż współczesną, kultywowaną przez młodzież i starsze pokolenie przy okazji wielu spotkań towarzyskich i uroczystości rodzinnych.

Jeżeli macie ochotę sami przygotować w/w potrawę podaje link

                                                                                 Prezes Koła Jerzy Oczkowski

Przejdź do wszystkich aktualności

Powrót do strony koła terenowego
Otworz